Home / Обавештења / Обавештење за родитеље будућих првака

Обавештење за родитеље будућих првака

МНПТР је омогућило искразивање интересовања за упис у основну школу, путем еУправа портала. С обзиром на то да је школа добила велики број молби од стране родитеља са подручје школе за упис у целодневну наставу и редовну наставу као и велики број молби родитеља изван подручја школе за упис, школа већ има сазнање о заинтересованости родитеља који су предали молбе.  Родитељи који су молбе за упис детета у први разред поднели школи не треба да исказују интересовање преко портала еУправа како се молбе не би дуплирале.

Сваког  од родитеља који су поднели молбе за упис школа ће обавестити да ли је иста одобрена најкасније до краја априла.  По одобрењу молбе за упис контактираће се родитељи како би се одредили термини за тестирање.

Од 1.04. почиње упис ученика у школу. Родитељи ученика који су пријављени на адреси која територијално припада подручју наше школе, а који нису подносили молбе за упис у целодневну наставу могу извршити пријаву за упис детета у редовну наставу, доласком у школу или слањем поруке на мејл адресу школе osnikolate@gmail.com.

Порука треба да садржи следеће:

  • Име и презиме детета;
  • Адреса становања из личне карте родитеља/другог законског заступника или пријаве пребивалишта за дете;
  • Контакт телефон родитеља/другог законског заступника;
  • ЈМБГ једног од родитеља/другог законског заступника;
  • Адреса електронске поште;
  • ЈМБГ детета.

По добијеним подацима школа ће извршити електронски упис деце у први разред школске 2021/2022. године, а о термину за тестирање родитељи ће бити обавештени путем контакт телефона или маила.

Приликом доласка на тестирање потребно је донети попуњен упитник и анкетни листић за изборне предмете које можете преузети на следећим линковима: УПИТНИК и АНКЕТНИ ЛИСТИЋ.

На следећем линку се налази и ОБАВЕШТЕЊЕ за бесплатне уџбенике па уколико неко од родитеља остварује право на бесплатне уџбенике, потребно је да припреми одговарајућу документацију.

Молимо родитеље да и даље прате сајт школе (www.osnikolateslans.edu.rs), где ћемо  редовно постављати обавештења везана за упис.

Управа школе