Home / Школска 2014/2015. година / ШТО ВИШЕ ЧИТАШ  – ТО СИ ВЕЋИ, ЈАЧИ…… четвртак, 4. 6 2015.

ШТО ВИШЕ ЧИТАШ  – ТО СИ ВЕЋИ, ЈАЧИ…… четвртак, 4. 6 2015.

У  чаробном Теслином дворишту  расту и читају сваке године неки нови клинци, постају већи и јачи  у друштву  старих пријатеља Змајевих дечијих игара, писаца за децу , Вукове задужбине  и „Данице за младе“.

И ове године заједно смо стварали чаролију – петаци  који су ведро и весело  показали  своју машту, креативност, таленте и вештине и  писци Гордана Малетић, лауреат Змајевих игара, Весна Видојевић Гајовић, Љиљана Симић, Рајко Лукач и наш драги професор др Миодраг Матицки.

Заједно смо певали, играли, сањали , стварали,  свирали , цртали и прелиставали нови број „Данице за младе“  у којој су се и ове године нашли текстови наших ученика… Овој веселој породици придружиле су се и наше учитељице  и њихове радознале пчелице, биће меда и осмеха   у  годинама које су пред нама…. јер  у Тесли  се  чита, расте, дише и пише… и зеленило  најлепше мирише….. Сјај у оку и тренутак радости забележила  једна Милка, а пчелице окупила једна Маја….

 

Покренут  као додатак Данице српског народног илустрованог календара Вукове задужбине, школски забавник Даница за младе објављује се од 2010. године и као посебно издање. Овај јединствени часопис за младе окупио је најугледније наше писце за децу и младе ствараоце чија ликовна и литерарна  дела тек настају и афирмишу се.

Школски забавник Даница за младе  отворен је за све оно значајно и вредно што је у протеклој години учињено за младе и њима било намењено, за оно најлепше што је написано за младе, тако да представља, из године у годину, живу антологију стваралаштва за децу. Посебно  место заузимају страница исписане и исцртане руком наших најмлађих талентованих ученика.