Home / Ученички парламент / Ученик генерације – Ана Михаљевић

Ученик генерације – Ана Михаљевић

Ана Михаљевић je ученица VIII1 разреда ОШ ,, Никола Тесла '' из Новог Сада. Свих осам година основног образовања , стекла је у нашој школи, те смо имали увид у њен рад, успех, напредовање и постигнуте резултате, као и прилику да је упознамо и предајемо овако изузетном детету. Осим што је одличан ђак, била је и председник Ученичког парламента наше школе. Ана тренира атлетику, воли математику, свира гитару, компонује и пише текстове за песме које сама изводи. Још у нижим разредима Аниног школовања приметила се и испољила њена свестраност на различитим пољима, како науке, тако и уметности, спортских вештина, наклоност ка страним језицима, што је и показала и потврдила како су године одмицале. Ана је показала велики таленат из математике, те је у шестом разреду на Општинском такмичењу освојила прво место, а у седмом разреду такође на Општинском такмичењу треће место. Велику склоност и таленат показала је из страних језика, енглеског , а посебно немачког језика, што је потврдила када је у осмом разреду на Окружном такмичењу из немачког језика освојила друго место и пласирала се на Републичко такмичење. Физичка способност јој је такође ишла од руке коју је неговала и мимо школе, тренирајући атлетику, а у име школе освајала је награде и тако нас у добром светлу представљала. Она је на Окружном такмичењу у седмом разреду освојила прво место из атлетике, а у осмом разреду, такође на Окружном такмичењу треће место, такође, из атлеике. Након завршеног седмог разреда, на распусту, похађала је летњу школу у Петници у трајању од три недеље .То је школа коју похађају најбољи ђаци из целе Србије где им се омогућава да добију додатно знање из области науке.

На пољу музике, глуме и сценског наступа, Ана је владала у школи, готово све време основног образовања. На Републичком такмичењу ,,Дечје музичко стваралаштво – Деца композитори “, одржаном 2013, Ана је освојила треће место за композицију ,,Природа нестаје због нас“ , 2014. на истом такмичењу, другу награду за композицију ,,Деца Света '', 2015. године на Регионалном такмичењу њена композивија ,,Само небо зна” пласирала се на Републичко такмичење, на којем је у октобру 2015. године освојила друго место. Певачко и сценско искуство стекла је на школским и ваншколским приредбама, као и на фестивалима, у Београду у ,,Дечјем културном центру,, ФЕДЕМУС. Велики допринос, на свакој приредби, хуманитарним акцијама и другим школским и ваншколским активностима, Ана неизмерно и несебично заблиста, у улози певача, рецитатора, водитеља, глумца, организатора . Увек сигурна у себе и несебична, воли наступе када са другарицама стане на позорницу, засвира гитару и заједно певајући ужива, стварајући ведру атмосферу и ширећи позитивну енергију. Увек је знала личним примерима да се покаже као добар друг и изнад свега волела је тимски рад и успех када као део тима може да да свој допринос, који утиче на сваког појединца и учини да се радост и срећа подели. Учествовала је у међународним пројектима ,,Школе за мир“ –са Босном и ,,Ненасиље кроз интегралну наставу“-са Црном Гором, када је испред Ученичког парламента, са одлучним ставом и аргументованим чињеницама показала и наступила као револуционар, дајући добпринос свим ђацима света, свој деци, ненасиљу и ненасилној комуникацији и то јавно пред својим друговима, наставницима, гостима из Црне Горе и Београда. Тада је добила дуг аплауз подршке и захвалности. Ана је у више наврата представљала школу на медијима, у новинама у својству хуманитарног карактера и представљајући различите манифестације и активности школе.

 

Посебно нам је драго што је као круну свог ангажмана, учешћа, доприноса и свега што је дала и учинила за нашу школу, Ана у осмом разреду учествовала у једном великом пројекту поводом обележавања јубилеја, 60 година постојања наше школе и 160 година од рођења нашег познатог научника Николе Тесле. У овиру овог пројекта као централну активност, ученици наше школе извели су мјузилк ,,ПОСЛУШАЈ МОЈЕ СРЦЕ“ у Српском народном позоришту, a Ана је имала главну улогу истоимене девојчице Ане. Мноштво сонгова, кореографија, исцрпне пробе, које су трајале месецима, преданост раду ,уметност глуме, певања и плеса, полклопило се све и стопило у лик, који је Ана пренела публици када је изазвала емоције, овације и још једном дала до знања и показала не само свестраност и таленат, него и карактер своје личности.

 

Ана из Основне школе,, Никола Тесла”излази као ђак генерације, једногласном одлуком Наставничког већа, а сопственом заслугом, на основу постигнутих резултата и залагањем , доприносу школи и другарству.

WP_20160610_16_22_24_Pro (2)