Home / Школе за мир / ПРОЈЕКАТ „ШКОЛЕ ЗА МИР – Schools For Peaceˮ

ПРОЈЕКАТ „ШКОЛЕ ЗА МИР – Schools For Peaceˮ

Прва међународна конференција ,,Школе за мирˮ која је окупила више од седамдесет учесника из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Србије и Енглеске одржана је 28. и 29. септембра у Бановићима у хотелу ,,Злачаˮ. Конференцију је, као део пројекта „Школе за мирˮ у којем учествује и наша школа, организовала ЈУОШ „Брчанска Малтаˮ из Тузле.

Поред школе домаћина и наше школе на конференцији су учествовали и представници Clinton Primary School, Kenilworth (Енглеска), Coventry Cathedral (Енглеска), НВО „Санаˮ. Конференција је организована под покровитељством Фонда за отворено друштво из Сарајева, Педагошког завода и Министарства образовања, науке, културе и спорта ТК.

Учесници су имали прилику да присуствују предавању „Дијалог различитости – јединство различитостиˮ које је одржао Изет Нумановић, саветник из области образовања при Педагошком заводу ТК, као и радионицама „Кроскурикуларни приступ у интеграцији Образовања за мир у настави основних и средњих школаˮ (Оливера Недић), „Упознајмо се и поштујмо различитостиˮ (ОШ „Брчанска Малтаˮ), „Lesson plans for Schools for Peace Resourse Packˮ (Еmma Griffiths, Geoff Willcox, Anne Mousley) и „Сукоб није бабарогаˮ (ОШ „Никола Теслаˮ, Нови Сад).

 

Извештај у медијима