Home / Школска 2022/2023. година / Мали научни радови – УНС Срна

Мали научни радови – УНС Срна

            Међународни дан девојчица обележен је у уторак 11.10.2022. у Холу Покрајинске владе у организацији Удружења научница Србије „Срна“, у сарадњи са Покрајинским секретеријатом за привреду и туризам, који је препознао значај истицања важности повезивања науке и привреде.

            Током свечаности уручене су награде за остварене резултате ученицима основних школа из Новог Сада, Београда и Сомбора које су под менторством научница и научника са Универзитета у Новом Саду закорачиле у свет науке кроз израду Малих научних радова. Међу њима, награђен је и Мали научни рад ,, Уз мирисе кроз науку и живот“ ученице VII разреда наше школе ,Ирине Никић ,под менторством Проф. др Иване Беара.

   Ирина је овим пројектом показала своју креативност, иновативност, радозналост и маштовитост као и склоности и афинитете у областима истраживања уједно представљајући и модел ефикасног повезивања науке и привреде. Циљ овог пројекта је уједно и охрабривање девојчица приликом одабирања будуће професије, како не би биле подложне стеротипима и предрасудама, већ би се руководиле личним интересовањима и талентима.