Home / Активности / Одржана манифестација „Мали-велики хемичар” на Природно-математичком факултету

Одржана манифестација „Мали-велики хемичар” на Природно-математичком факултету

      У оквиру манифестације Мали-велики хемичар, Природно-математичког факултета, департмана за  хемију, биохемију и заштиту животне средине, ученици наше школе имали су прилику да  раде експерименте са великим хемичарима.  Циљ манифестације је да се  хемија, као једна од основних природних наука, прикаже ученицима на занимљив начин.

        Током посете ученици су били у прилици да се упознају са интересантним темама из хемије које су биле представљене кроз низ експеримената у лабораторији. Експерименти су усклађени са наставним планом и програмом, стога је ученицима било олакшано да разумеју теорију коју уче. Професори са факултета  осмислили су више експеримената о разноврсним супстанцама које се срећу веома често у животу, попут соде бикарбоне, лимунтуса и чаја од хибискуса. На тај начин су показали ученицима да је хемија свуда око нас.

       Наши ученици су учестовали у огледима из света који нас окружује, на тај начин све се  оживело кроз експерименте и  приближило се  ђацима. Ученици су рекли да је хемија један од тежих али и један од омиљенијих предмета, нарочито зато што су сада имали прилику да виде лабораторију и науче практично.