Home / Активности / Олимпијски дан у нашој школи

Олимпијски дан у нашој школи

У оквиру пројекта “Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“ Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Олимпијског комитета Србије,  Основна школа „Никола Тесла“ из Новог Сада је низом активности указала на значај олимпијских вредности и неговање истих са циљем развоја емпатије међу децом, међусобног уважавања, неговања пријатељства, прихватања различитости као и друштвених вредности спорта.

Подстакли смо ученике на креативност!

Упознали смо их са олимпијским покретом и његовим вредностима!

Међупредметно смо повезали олимпијско образовање на часовима географије, технике и технологије, историје, немачког језика, физичког и здравственог васпитања, ликовне културе, са посебним освртом на подстицање ученика да се баве спортом и да буду активни, да негују тимски дух и пријатељство, да негују језичке способности, као и узајамно поштовање које подразумева фер плеј и недискриминацију по било којој основи!

Олимпијски дан у нашој школи обележен је 9.11. такмичењима, трчањем маратона, кошаркашким турниром, атлетским дисциплинама скок удаљ и бацање кугле као и  полигоном свестраности.

У свечаној церемонији отварања учествовали су ученици четвртог и петог разреда, који су уједно били и такмичари.

Ученици четвртог и петог разреда имали су прилику да сазнају нешто више о олимпијском образовању, о историјату олимпијских игара и другим занимљивим информацијама везаним за олимпијске игре преко едукативних паноа који красе зидове наше школе,виртуелног Олимпијског музеја, као и путем апликације TreninGO.

Све реализоване активности показале су се драгоценим за ученике наше школе. Нова сазнања о Олимпизму, његовим вредностима, идејама, и значају за свакодневни живот учинила су да код ученика подигну свест  о значају физичке активности, да их покрену на активност, али и да Олимпијске врлине користе  у свакодневном животу.

Фотографије са свих активности као и монтиране видео записе погледајте на нашем драјву:

https://drive.google.com/drive/folders/12S0HQ1eCinSzHDKaJBXXHJbFULoF8O82?usp=sharing