Home / Библиотека / НОВЕ КЊИГЕ У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

НОВЕ КЊИГЕ У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Школска библиотека је обогатила фонд са 60 нових наслова за децу.

Препоручујемо вам неке од њих:

ТАЈНА НЕМУШТОГ ЈЕЗИКА / Ивана Нешић

Након сусрета са Зеленбабом, Мика је мислио да га више ништа не може изненадити, али када од корњаче Пауна буде добио на дар немушти језик, откриће да се грдно преварио. У чему је тајна немуштог језика и шта ће познанство са Змијским Царем и Мокош донети Мики – брак с лепом Гујицом или опасност по читаву породицу?

tajna nemustog jezika

БОЖИЋНА БАЈКА / Зорица Кубуровић

Можете ли да замислите шта ће се догодити када Александар Децимус, принц патуљака, помало разочаран у љубав, са својом дружином, у потрази за скоро пресахлим извором, у Божићно вече сретне Радвину Изворску, моћну вилу, која је такође далеко од свога дома, а која не чува ни вилинску ни патуљачку већ сасвим обичну децу као што сте ви? Е па … онда се догоди то да наш свет зачарају чаролије из бајки! Или можда ми освојимо вилинску земљу … ? У сваком случају, онда пред нама оживе дивне, необичне приче, са другог краја света или оне наше, неке нове, неке древне уз које ће Божићно вече осванути у сам Божић. Догоди се једна чаробна ноћ у којој ће наши бројни јунаци, патуљачки, вилински и дечији, схватити шта је највреднији дар на свету. И радо ће га поделити са тобом. Потребно је само да им се придружиш у Божићној бајци.

bozicna_bajka-zorica_kuburovic_v

ЧАРОБЊАК ДАНДРУФ И ИЗГУБЉЕНА КЊИГА / Славољуб Станковић

У тренутку када је Управница Цица остала без позоришне представе и била толико бесна да јој је хаљина постала тесна на сцену је ступио незнанац који је на позоришном светлу веома подсећао на распалу метлу. У својој купус-торби он је крио Изгубљену књигу из средњег века, и то од стране ретка човека. То је спис стари о чаробњаку који највеће решава тајне и одговоре тражи крајње и који ће народу Брба помоћи да исправи белај сложен кô хеклерај. Хоће ли незнанац добити пљесак публике због овог дела? И да ли је представа успела?

Драги читаоче, пред тобом је необичан роман у стиху. Пружи овом незнанцу прилику да реши квар и Изгубљеној књизи да пред публиком поправи ствар.

Carobnjak-Dandruf-i-Izgubljena-knjiga-56837

РЕБЕКИНА ПРАВИЛА / Ана Кери

Зовем се Ребека Раферти и много је тога лошег у мом животу. Мој се дечко одселио у Канаду. Стално малтретирам Алис и Кас причама о њему. Одлучила сам да одем на Моју велику рођенданску журку, а ни сама појма немам зашто.

Зато мислим да се све мора променити из корена.

Сместа треба да смислим нека нова правила! Нема више завитлавања. Морам престати са игнорисањем туђих проблема. Треба да пронађем нешто узбудљиво што ће учврстити пријатељство између мене, Алис и Кас и вратити га у нормалу…

А то може бити само учествовање у нечем занимљивом и дивном … нечем попут – школског мјузикла!

Rebekina-pravila-56828

Tags: , ,