Home / Библиотека / ПРЕПОРУКЕ ЗА ЧИТАЊЕ

ПРЕПОРУКЕ ЗА ЧИТАЊЕ

Долазак јесени је право време да се вратимо чаробном свету књиге. Уз добру књигу се опуштамо, урањамо у неке нове светове, учимо, упознајемо се са новим стварима. Изаберите неку интересантну књигу, направите свој омиљени напитак, удобно се завалите у фотељу и уживајте!

knjige1

Овом приликом вам препоручујем следеће наслове:

ЦИМЕТ МЕДА / Весна Алексић

Шта је све потребно да једна девојчица, кад то пожели, буде Пепељуга, и Снежана, и Златокоса, и Принцеза на зрну грашка, и било која друга принцеза из бајке? Ништа посебно – само медведић боје цимета, с капутићем, лептир-машном и прогорелом шапицом, и бака која све разуме, за разлику од других одраслих, који ама баш ништа не знају.

МЕРИ ПОПИНС / Памела Л. Траверс

Мери Попинс је дадиља коју би свако дете пожелело да има. Појављује се ниоткуда, уноси радост у животе деце, а њене чаробне моћи чине да нестварно постане стварно и да је све могуће.

ХАРИ ПОТЕР И КАМЕН МУДРОСТИ / Џоан К. Роулинг

Свака књига из серијала о Харију Потеру почиње управо у периоду завршетка годишњег одмора и почетка нове школске године. Зашто не проћи овај период кроз свет фантазије са малим чаробњаком.

БАСКЕРВИЛСКИ ПАС / Артур Конан Дојл

Сер Хенри је наследник имања у малом месту које је опседнуто клетвом. Случај истражује доктор Вотсон који са Хенријем одлази на имање. Убрзо им се придружује чувени Шерлок Холмс. Заједничким снагама решавају мистерију.

библиотекар
Татјана Барако