Home / Библиотека / Радионице са Propolis Books-ом

Радионице са Propolis Books-ом

У ОШ “Никола Тесла” у Новом Саду је 15. децембра 2016. године у организацији наше Школске библиотеке и ИК Propolis Books из Београда одржано чак пет читалачких радионица са ученицима различитог узраста.

Наиме, Тања Лебовић Зечевић из Прополис Боокса је представљала нека веома позната издања ове издавачке куће уз директно учешће и отворене разговоре са децом.

Представљене су следеће књиге: Деда у бекству Дејвида Валијамса – ученицима трећих и четвртих разреда; Малчице неподношљив слон истог аутора – првачићима; као и Иван, један једини ауторке Кетрин Еплгејт – стварним љубитељима књиге – узраста од шестог до осмог разреда.

Оно што је красило све ове радионице јесте у потпуности учествовање саме деце у веома живим разговорима, па је тако код Валијамса било пуно смеха, али и препознавања дубоких емотивних и животних односа које деца могу да пронађу и у сопственом искуству.

Првачићи су уз смех и многа питања о здравој и нездравој исхрани, бризи о кућним љубимцима, слоновима и колекционарству, значају вежбања итд. дошли до нових сазнања о разним врстама одговорности.

Код Ивана, једног јединог су наши најстарији ђаци показали вома висок степен свести и разумевања неких основних егзистенцијалних питања у психолошком смислу свакога од нас као представника људске врсте, и, веома су лако – уз вешто одабрана питања саме водитељке радионице, Тање Лебовић Зечевић – могли да продру у ову значењски вишеслојну и веома дубокомислену књигу.

Све у свему, показало се да деца воле да читају добре књиге, да умеју да мисле и да радо могу и желе да износе своје мисли и ставове.

Школска библиотека је од издавачке куће Прополис Боокс добила на поклон ове три представљене књиге.

Како у радионицама због техничких разлога нису могла да учествују сва деца која су то желела, надамо се да ћемо овакве интерактивне сусрете моћи убрзо да поновимо.

Уз велико задовољство

Библиотекарка

Јелена Латов Папић