Home / Кутак за таленте / Јована, ђак генерације 2012 – 2020.

Јована, ђак генерације 2012 – 2020.

Још током петог разреда ученица Јована Трмчић је показала способност брзог учења, схватања градива и будног присуства на часовима. До краја основног образовања, утисак који је оставила није се променио. Бистрина коју Јована поседује оплемењена је лакоћом којом приступа градиву и опуштеношћу у односу према предметном наставнику. Та лакоћа не би смела бити схваћена као неодговорност, нити би та опуштеност смела бити доживљена као непоштовање. Напротив, Јована је учењу и извршавању својих обавеза приступала врло савесно и према предметном наставнику се односила са поштовањем, јасно осећајући границе и на здрав начин доживљавајући однос наставник – ученик. Градиво усваја са разумевањем уз мотивисаност да учи и напредује, пита и тражи одговоре када закључи да не разуме. Она своје знање и вештине не чува само са себе, него је показала спремност да их подели са другарима из одељења, помажући им да заједнички стигну до циља и ураде, науче задато. На часовима увек насмејана, у комуникацији са другарима и наставницима расположена, у солидарности са другима несебична. Увек спремна на конструктивни разговор и заинтересована да узме учешће у бољем функционисању живота у школи. Као потпредседник Ученичког парламента прошле и председник ове школске године, дала је значајан допринос школском животу наших ученика ван наставе и часова, учествујући у бројним хуманитарним акцијама и помажући у организовању и спровођењу истих и примером показујући да школа није само школски час, да није само узимање, него и пружање.

Као стални члан хора, прво малог, затим и великог, велики допринос, Јована је дала на свакој приредби, хуманитарним акцијама и другим школским и ваншколским активностима, те је заједно са осталим члановима хора учествовала у изведби мјузикла “Послушај моје срце“ у СНП-у.  Јована је са пуно љубави,  талента и преданошћу редовно и савесно долазизила на све хорске пробе, где се уз певање и припреме за разне наступе неговало заједништво, другарство, певала је, уживала и несебично стварала ведру атмосферу, ширећи позитивну енергију. Увек је волела да са другарима стане на позорницу и доживи чари музике и песме.

Када су позорница и наступ у питању, баш та позорница је препознала великог водитеља у њој и тако се ни једна приредба, хуманитарни концети, отварање школе, испраћаји осмака, свечани пријеми гостију и многобројне  манифстације нису могле замислити без Јоване. Откривен за њу нов таленат, дат јој је до знања и лако је прихватила ову улогу за узраст у ком се нашла, те је сваки следећи наступ водитеља за њу био велики изазов па је и сама приступила као готов професионалац. Увек сигурна у себе, са харизмом и ставом, блистала је током четири године када стане испред публике обраћајући се милином, пленила и засипала јасним и пријатним гласом уз најлепши осмех .

Велику подршку дала је и другару млађег узраста, пренела своје водитељско искуство, стрпљиво га учила и тиме показала једну у низу несебичних другарских подвига.

Јовану одликује чврст карактер и одлучан став, али у исто време нежан и мио приступ сваком људском бићу.

Њена ИСТРАЈНОСТ, ТРУД, РАД, ДОСЛЕДНОСТ И ОДЛУЧНОСТ, нека буду узор свим садашњим и будућим ђацима ове школе. Јована из наше школе излази као ђак генерације, желимо јој много успеха у даљем школовању и у животу.

Честитамо од срца!

 Jovana Trmcic