Home / Секције / Новинарска секција / Изложба Ане Франк у нашој школи

Изложба Ане Франк у нашој школи

Ана Франк.. то је девојчица која ми се изузетно допала, а разлог је њена храброст и снага.

    Да би неко преживео све што је она мора бити јак и упоран. Живот у њено време није био ни мало лак. Живети у страху и стрепњи да ће неко да те одведе од најмилијих због тога што си другачији је јако тешко. Нико не воли живот у затвореној просторији, поготово кад не можеш понекад да побегнеш од стварности и усамиш се. Сви у том периоду одрастања желимо да имамо друга или другарицу којима можемо да се поверимо. Поготово девојчице, а Ана није имала коме да каже када се заљубила или добила прву менструацију. Све је морала чувати у себи или понекад своја осећања записати у дневник. Нека деца сада плачу зато што немају таблет, а Ана је плакала јер не може да изађе на улицу да се игра и још горе, јер не зна да ли ће дочекати сутрашњи дан. Ана није имала среће да доживи ослобођење и настави свој живот него је умрла у тешким мукама. Ана je посетила и нашу школу са изложбом која прича о њеним догађајима, разнежила је срца девојчица и показала нам да треба да будемо задовољни оним што имамо.

   Ова девојчица која је преживела тежак период у свом животу ми се допала јер је била веома храбра и изборила се до краја.

Читајте „Дневник Ане  Франк“, потражите је  у нашој библиотеци и пишите свој Дневник  и радујте се животу који имате и не заборавите да међу своје пријатеље  уврстите још једну најбољу другарицу, Књигу!

Миња Божићевић, 6-5