Home / Секције / Новинарска секција / ТЕСЛИЈАНЕРИ СПРЕМНИ ЗА  ПРЕДСТОЈЕЋУ ШКОЛСКУ ОЛИМПИЈАДУ, НОВИ САД ОД 17. ДО 20 .МАЈА

ТЕСЛИЈАНЕРИ СПРЕМНИ ЗА  ПРЕДСТОЈЕЋУ ШКОЛСКУ ОЛИМПИЈАДУ, НОВИ САД ОД 17. ДО 20 .МАЈА

Већ четири године пројекат „Ђак репортер“ живи у преко 90 основних и средњих школа у Србији. Веома смо поносни на све ђаке коју су писали и извештавали са школских спортских терена. Поносни смо на ђаке репортере који су својим интервјуима и репортажама учинили овај пројекат „живим“, направили од њега вест о којој се нашироко прича.

Ипак, време је да Ђак репортер пређе на наредни ниво у овој нашој заједничкој игри. Позивамо  чланове  новинарске секције Ваше школе и наставницу Мају Чмелик да нам се придруже у постану званични новинари на следећој Спортској олимпијади школске омладине Војводине.

Спортска олимпијада школске омладине Војводине, осма по реду, биће одржана у Новом Саду у периоду од 17.05. до 20.05. 2018. године.

Шест младих новинара ће формирати један новинарски тим који да кроз телевизијско и писано новинарство извештавати са Спортске олимпијаде школске омладине Војводине о:

 О школским спортским такмичењима у оквиру СОШОВ-а,

 О навијањима, радионицама, спортским занимљивостима,

 Разговори-интервјуи са професорима који воде екипе, ђацима који се такмиче, директорима који причају о функционисању школског спорта у школама и са свима који раде на подручју школског спорта,

 О осталим школским спортским темама…

 

Сви текстови, видео прилози биће на оку јавности, на фејсбук страници и сајту Савеза за школски спорт Војводине и Србије.

Кроз пројекат „Ђак репортер“ новинарске секције постаће видљиве широј јавности а њени чланови упознаће једну од најлепших грана новинарства – спортско новинарство.

Екипа је спремна – Нађа Малинић, Ксенија Сокић, Ања Радин, Миона Ђошић, Теодора Черевицки, Аљоша Бјелобрк, Милица Вељовић, Алена Косовац , Никола Лукић и Маја Чмелик….

Видимо се на спортским теренима СПЕНСА, следеће недеље, 17, 18, 19 и 20. маја.

НЕКА ПОБЕДИ ЗДРАВ ДУХ И ТЕЛО !