Home / Ученички парламент / МИР ЈЕ IN, НАСИЉЕ ЈЕ OUT (Образовне установе имплементирају образовање за мир)

МИР ЈЕ IN, НАСИЉЕ ЈЕ OUT (Образовне установе имплементирају образовање за мир)

Током септембра/октобра  били смо домаћини представницима Нансен дијалог центра  из Србије и Црне Горе, представницима Министарства просвете Србије и Министарства просвјете Црне Горе, као и колегама учитељима и наставницима из Црне Горе и наше земље.

О стварили смо нове контакте, доживели незаборавно искуство и стекли нове саборце у бици за ненасилну комуникацију, расну и родну равноправност, разумевање, прихватање различитости и суживот у мултикултуралној средини.

Гости су имали прилику да се 30. септембра друже са Ученичким парламентом и активно учествују у дијалогу са нашим ученицима, а ми смо представили свој досадашњи рад и извели драматизацију приче ,,Милица и Даница у мирољубивој земљи чуда”. Прича која говори о ненасилној комуникацији део је предивне  књиге  ,,Моћне приче за одважне и радознале” Александре Изгарјан и Иване Милојевић. Александра Изгарјан је,такође,  била наш гост овом приликом.

Размењену моћну енергију преусмерили смо на отварање нових прича и започињање нових идеја у животу школе. Такође, планирамо даљу сарадњу.

НАСТАВЉАМО У МИРОЉУБИВОМ ДУХУ И НЕНАСИЛНОМ РЕШАВАЊУ КОНФЛИКАТА КРОЗ РАДИОНИЧАРСКЕ АКТИВНОСТИ, РАЗНЕ АКЦИЈЕ, ТРАЖЕЊЕ ЗАЈЕДНИЧКОГ РЕШЕЊА И ПРЕВАЗИЛАЖЕЊЕ НЕСПОРАЗУМА, ЈЕР ИГРАМО У ИСТОМ ТИМУ.
Председник и потпредседник Ученичког парламента Николина Ђурић и Милош Дангубић истог дана су говорили за округлим столом у Хотелу Нови Сад, где су окупљени гости и домаћини са градоначелником имали дебату.

Још слика погледајте на следећем линку: слике

CAM01680                     CAM01713