Home / Ученички парламент / Шта је ученички парламент?

Шта је ученички парламент?

УЧЕНИЧКИ  ПАРЛАМЕНТ

  • је законом загарантована формална институција, која ученицима омогућава демократски начин удруживања ради заступања интереса свих ученика у школи, као и учешће ученика у доношењу одлука које се њих непосредно тичу.

Ученички парламент су ђаци наше школе. Ми представљамо спону између ученика и наставника. Особине које један парламентарац треба да има су: дружељубивост, одговорност, предузимљивост и комуникативност.

Ученички парламент мења нашу школу како би свима било пријатније у њој. Користимо разне идеје које су чланови тима смислили како би ову школу учинили бољим местом и како би се ученици ове школе у њој осећали као у другом дому. Ми заправо представљамо наше ученике. Прошле године смо мало више истакли наш кутак, урадили плакате и оформили наше сандуче у које ученици убацују писма са њиховим идејама, мишљењима, проблемима и замеркама на које ми одговарамо са школским психологом. Али, ништа не бисмо успели сами. Добијамо подршку са свих страна. Помажу нам учитељице, као и предметни наставници. Одлично сарађујемо и са школским педагогом, психологом и свим запосленима у школи.

Укључени смо у све активности који промовишу стваралаштво, креативност, хуманост, знање, екологију, толеранцију, медијацију, сарадњу,  културу, забаву и спортске активности. Иницијатори смо многих пројеката, аутори  едукативних филмова и предавања и промотери паметног одрастања. Будите и ви део Теслиног тима, део Теслиног великог срца!