Home / Ученички парламент / КАД БЕЗБЕДНОСТ АЛАРМИРА

КАД БЕЗБЕДНОСТ АЛАРМИРА

Да наша школа брине о безбедности ученика не само у просторијама школе, него и ван школског дворишта доказује чињеница да је током марта организован бесплатан курс самоодбране,,Пиштаљка”за ученице осмог разреда. Подршку овом пројекту пружио је директор школе, а обуку су организовали и реализовали наши дивни пријатељи из Школе реалног аикидоа ,,Брешћански”. Идеја је потекла управо од Бранка Брешћански, оснивача и власника клуба, који иза себе има богато и драгоцено искуство као мајстор реалног аикидоа 6. ДАН и ju-jutsu 4. ДАН и као тренер преко 20 година.

Забринутост услед алармантних података да је свака трећа жена у Србији изложена неком облику насиља, свака друга је имала искуства са неким обликом психичког насиља, а свака четврта жена доживи претњу насиљем, била је мотиватор и главни покретач за спровођење овог курса.

Часови самоодбране су се одржавали два – три пута месечно у ОШ ,,Никола Тесла”, а садржали су практичне тренинге у савладавању техника самоодбране по специфичном програму који је пратио ритам и могућности полазница курса.

Најупорнија и најбоља полазница курса добила је од Школе реалног аикидоа ,,Брешћански” шест месеци бесплатног тренирања у овој школи.

У договору, организацији и спровођењу курса подршку и сарадњу пружила Милка Марјановић, координатор Ученичког парламента.

ОСНОВНА ШКОЛЕ ,,НИКОЛА ТЕСЛА” ОД СРЦА СЕ ЗАХВАЉУЈЕ ШКОЛИ РЕАЛНОГ АИКИДОА ,,БРЕШЋАНСКИ”, ЈЕР ЈЕ ОВО ЗНАЧАЈАН ДОПРИНОС НЕ САМО ШКОЛИ НЕГО И ШИРОЈ ЗАЈЕДНИЦИ.

 Надамо се наставку дивне сарадње!

Снимак са завршног часа

Снимак са завршног часа II

Допис родитељима

Биографија