Home / Кутак за таленте / Знате ли Анђелу Ђурђевић?

Знате ли Анђелу Ђурђевић?

То је она лепа, тиха, скромна, нежна и помало стидљива девојчица коју срећете у школском дворишту или ходницима школе. И када је видите она је једна од нас. Ни по чему се не разликује од било које друге девојчице из 7. разреда. Али, кад Анђела обуче трико и уђе у гимнастичку салу, она постаје једна, јединствена и непобедива Анђела!

У својој категорији у Србији јој одавно нема равне. Апсолутни је првак и због тога јој није забавно да се такмичи у својој категорији. Иако по годинама не припада сениорима,вец две године их побеђује и постаје Апсолутни првак Србије. После освојених медаља на домаћим такмичењима, наша Анђела је почела да скупља медаље и са међународних такмичења, где су девојчице доста старије од ње. Скоро се вратила са Међународног меморијала у Марибору где је освојила сребро. Али њено сребро сија златним сјајем ако се узме у обзир да је била најмлађа такмичарка и да сала у којој се такмичила савремено опремљена, а да Анђела вежба у много скромнијој сали. Такође се недавно вратила са Међународног такмичења Сава куп са свих пет златних медаља.

Њени успеси су резултат напорних тренинга. Она дневно проводи и до 6 сати напорно тренирајући у гимнастичкој сали „Соколског друштва“. Колико је њен радни дан напоран и какви су њени успеси можете погледати на линку linku https://www.facebook.com/andjela.djurdjevicgym. Све њене вежбе можете погледати на youtube-у https://www.youtube.com/user/andjelasvetlana. А када се уморна врати кући, седа за свој радни сто и ревносно извршава све своје школске обавезе.

На такмичењима Анђела прикупља бодове са којима ће ући у списак путника за Олимпијаду. А када буде стајала на победничком постољу са неког од великих Светских такмичења, ми ћемо са поносом рећи да је Анђела била ђак ОШ “Никола Тесла“.