Рециклажа

Актив четвртог разреда је другу недељу марта посветио рециклажи.

Сваки дан нове и другачије активности уз пуно забаве, дружења и рада.

У понедељак су ђаци  имали презентацију о рециклажи као увод у наредне дане. Обрадили смо заједно уз помоћ презентације наставну јединицу из српског језика „Чаролија рачунарског света- Интернет“. Правили смо дрво од рециклираног материјала у оквиру грађанског васпитања и исписали поруке на тему „Тражим закон за…“

Уторак смо посветили дружењу са мамама. Децу смо из сва четири одељења поделили у 10 група из различитих одељења у групи према креативним способностима. Дружење је протекло уз пуно позитивне енергије, рада и одисало је све топлином и љубављу што је био и циљ оваквог начина рада. Правили смо музичке инструменте, венчиће, поклоне за маме и исписивали честитке најлепшим цитатима.

У том дану спојили смо српски језик, музичку културу и физичко васпитање.

Среда је била у знаку ликовне културе и овог дана су деца једино радила у својим одељењима. Правили смо вазе са цвећем од флаша, чепова, сламчица и картона.

Четвртак је био посвећен чуварима природе и природи и друштву. Презентовали смо презентацију на тему „Отпад није смеће“ и дискутовали о истој, затим је свако у оквиру своје одељењске заједнице урадио неколико вежбица.

Петак је протекао у прављењу стрипа. Ученици су имали прилику да се упознају са програмом за прављење стрипа „Тoondoo“ и дата су има јасна упутства како се и на који начин уз помоћ интернета, рачунара, програма, маште и воље може направити добар стрип. Дата су им упутства како и на који начин у учионицама да направе стрип о рециклажи.

Овом другачијом недељом желели смо да покажемо да настава може да се изводи и овако, а да ипак буде успешна. Подстакли смо сарадњу међу децом и дружење. Проширили смо знање, развили вештине, ширили добру енергију и љубав.

Хвала родитељима који су подржали ову нашу идеју. Ђацима на сарадњи, доброј припремљености и стрпљењу. Колегама на свој подршци, помоћи и разумевању.

Део ове позитивне атмосфере можете осетити кроз фотографије.

Бојана Перић

презентација Отпад није смеће

презентација Рециклажа

презентација Чаролија рачунарског света- интернет