Home / Школска 2016/2017. година / Панел дискусија “Девојчице имају реч”

Панел дискусија “Девојчице имају реч”

По узору на кампање сличне у Европи организација “Црта”, организовала је у Новом Саду панел дискусију “Девојчице имају реч”.

На овој дискусији су успешне жене поделиле своја искуства и личним примерима дале подршку девојчицама да истрају у својим жељама. Успешни се друже са успешнима, девојчице 7-2 и Маја Чмелик били су део тог незаборавног дружења, упили смо важне информације, отворених чула слушали искуства моћних, храбрих и образованих, професионално остварених жена  и дискутовали равноправно са њима.Оне храбро остварују своје снове и стварају нове, а ми стварамо скице, а сада имамо и добар путоказ.. Будућност је наша! Будите смели, радознали, ОБРАЗОВАНИ, путујте и овладајте знањем бар још два страна језика и ВЕРУЈТЕ У СЕБЕ!

То смо ми научили – Ања, Нина, Наташа, Јована, Александра, Ивана, Алена, Вања, Катарина, Лара, Миа, Теодора, Марија и Маја… О својим сновима са панелисткињама говорила је  одважно Алена Косовац, а њене утиске читајте у следећим редовима.

У уторак. 11. априла посетила сам са својом разредном Startit центар, где смо имали могућност да упознамо жене које су са својим талентима освојиле остатак Европе.

Дружили смо се, девојчице 7-2 и

 др Тијана Палковљевић Бугарски, управница галерије Матице Српске;

Марија Радојчић, власница Business Café лиценце за Србију;

Светлана Мојић Џакула, власница архитектонског бироа Salt & Water;

Дејана Цвјетан, председница Новосадске женске кошаркашке академије,

др Тијана Продановић, ванредна професорица астрофизике на Природно-математичком факултету.

Током  уводног разговора, панелисткиње су нам испричале о својим занимањима, а онда смо узели хладне сокиће и поделили се у групе.

Све групе су имале по десет минута са сваком панелисткињом.

Из разговора смо сазнали шта их је све покретало да остваре своје снове, али све су се сложиле да су имале падове, али су после сваког пада и устале.

Занимљивост за мене је била то сто су све имале могућност да живе или у Италији или у Америци, али све су се вратиле „у  своје родно гнездо“ како је једна панелисткиња назвала Србију.

Све у свему, сви смо уживали и не знам за друге, али мени су ове моћне жене отвориле очи.

Панелисткиње

O панел дискусији у медијима