Home / Активности / Дечја недеља 2.10.2023. – 8.10.2023. године

Дечја недеља 2.10.2023. – 8.10.2023. године

Видео запис о дешавањима у нашој школи током Дечје недеље

Под слоганом „Велико срце деце Србије“ од 2. до 8. октобра 2023. године у нашој школи реализоване су бројне активности поводом обележавања Дечје недеље.

У активностима су учествовали ученици од 1. до 4. разреда, као и представници ученичког парламента.

2.10.2023. Први дан Дечје недеље била је организована приредба поводом пријема првака у Дечји савез и подмладак Црвеног крста. Учестовали су ученици од 2. до 4. разреда, као и представници ученичког парламента.

3.10.2023. Другог дана Дечје недеље било је организовано маштовито и креативно осликавање школског дворишта кредама, исписивање порука љубави и пријатељства на балонима и пуштање истих.

4.10.2023. Трећи дан је био у знаку спорта. Ученици првог и другог разреда су прелазили полигон спретности, где су развијали свој спортски и такмичарски дух, спретност и моторичке способности. Деца су показала да су игра, поштовање, толеранција, смех и дружење најбитније за срећно детињство.

5.10.2023. Четври дан је био у знаку шешира. „Са шеширом или не, ту сам да ме волите“ био је слоган данашњег дана. Ученици су имали задатак да направе уникатне шешире које ће прошетати на ревији шешира. Максимално залагање ученика и креативност створила је предивне моделе, које су ученици са задовољством и поносом прошетали пистом. Громогласна публика је сваку групу поздравила аплаузом и дивљењем. Музика је пратила сваки њихов корак, а након завршене ревије, настављена је журка са шеширима.

6.10.2023. Петак је дан за играчке. Ученици су донели неку своју играчку са којом су се мењали на пијаци играчака. На терену су се низали: роботи, плишане играчке, камиони, лутке, аутомобили, лептири, друштвене игре и још много тога. Ученици су шетали и тражили своју нову играчку. „Сви смо ми деца, једина разлика је у нашим играчкама“.

У току Дечје недеље ученици су имали могућност и да се друже у школској библиотеци. Старији ученици су млађим другарима препоручивали и представвљали своје омиљене књиге. Такође, била је и организована радионица под називом „Енциклопедијом до знања“. Ученици су уживали у просторијама наше библиотеке.