Home / Библиотека / Шта да читам

Шта да читам

ВОДИЧ ЗА БОЉИ УСПЕХ У ШКОЛИ: Употребите урођене апликације које се налазе у вашем мозгу да бисте изоштрили пажњу, победили досаду и повећали менталну снагу / Рон Шомски, Сузан М. Исласкокс, Роб Бел

Добра вест гласи: свако може да има бољи успех у школи – потребно је само да укључи апликације за пажњу у свом мозгу. Оне су већ природно инсталиране у нашем мозгу, треба их само употребити. Ова књига нам показује како то да учинимо.

03

НОЋУ ЧУЈЕМ ЗВЕЗДЕ / Паола Перети

Емотивна, нежна, инспиративна прича о храброј девојчици. Подстиче и децу и одрасле да открију шта је за њих од суштинске важности у животу, као и да се суоче са свим изазовима са оптимизмом и одлучношћу.

Пре него што сам скинула наочаре, размакла сам завесе на прозорима и погледала напоље. Овде је небо много лепо, све црно и тамноплаво, пуно белих тачкица. Одавно не могу више да видим звезде. Можда ћу овде успети зато што сам на већој висини него код куће. То значи да ћу их видети и с трешње која је виша од школске зграде. Надајмо се. Ако не, ово је последњи пут да видим звезде.

01

О ДУГМЕТУ И СРЕЋИ / Јасминка Петровић

Дечак Јован је био веома усамљен све док се није појавило једно сасвим обично дугме и срећа му се осмехнула. Упознао је Милицу и то пријатељство променило је његов живот заувек.

02