Home / Обавештења / Обележавање Дана школе

Обележавање Дана школе

Драги ученици и родитељи,

            Обавештавамо вас да ћемо у  четвртак 18. априла 2019. свечано обележити Дан школе. Тог дана неће бити наставе, али ученици треба да дођу у школу у 10 часова јер је то радни дан који ће бити обележен низом активности.

            Дан школе је прилика да похвалимо све ученике који су постигли запажене резултате на такмичењима. Сви ученици који су освојили једно од прва три места на општинским такмичењима треба да дођу у свечану салу у среду 17. априла у 12 и 45 како би примили похвалнице. Ученици који су постигли успех на окружним или републичким такмичењима похвалнице примају такође у свечаној сали у четвртак 18. априла у 9 часова.

            Изложба под називом „Моја војводина” биће постављена у холу школе. Она представља рад ученика петог разреда у оквиру пројектне наставе. Изложбу ће у 10 часова свечано отворити фолклорна група одељења 12. Позивамо све ученике да је у периоду од 10 до 12 часова посете и активно учествују у изазовима које она нуди. Поред учешћа у квизовима и наградних слаткиша, ученици могу погледати и кратак филм, дело ученика петог разреда.

          Од 10 до 11 часова у дворишту код старијих ученика организоваће се Ускрашњи вашар. Сигурни смо да ће се на њему пронаћи за свакога по нешто што су направиле вредне руке наших малишана.

          У 10 и 30 у спортској сали у крилу нижих одељења организује се промоција борилачке вештине аикидо. Моле се сви заинтересовани да дођу и погледају шта нуди ова племенита вештина.

           У истом простору тачно у 11 часова почиње такмичење у слагању рубикове коцке.  Позивамо све ученике наше школе који знају да слажу рубикову коцку, а и остале  који желе да се опробају да учествују у такмичењу у слагању рубикове коцке. Такмичење ће имати две категорије: слагање целе коцке и слагање једне боје. Пожељан је што већи број тамичара, поготово у слагању једне боје. За такмичење се можете пријавити код дежурних ученика. Победници ће бити накнадно проглашени и бити прикладно награђени.

            Период од 12 до 14 часова резервисан је за енглески језик. У парку школе у 12 часова почиње Потрага за благом а у 13 часова и такмичење у певању на енглеском језику – караоке парти.

            У 10 часова биће живо и занимљиво и на спортским теренима. За најмалађе у 10 часова у летњој учионици почиње Школско такмичење у везивању пертли. У 11 часова у дворишту испред улаза у школу, поред фискултурне сале, почиње такмичење „Између четири ватре”.

            Такмичење у фудбалу за ученике старијег узраста почиње у 10 часова на фудбалском терену. Своје фудбалско умеће одмериће најпре ученици 7. и 8. разреда, а затим и ученици 5. и 6. разреда. У 10 часова почеће и кошаркашки дуел ученика 7. и 8. разреда.

            Свим ученицима и њиховим родитељима честитамо Дан школе и предстојеће ускршње и првомајске празнике. Подсећамо да пролећни распуст почиње 19. априла и траје до 3. маја. Непарна смена у петак 3. маја у школу иде пре подне, а парна смена послеподне. Субота 4. мај је наставна субота и часови ће се одвијати по распореду за понедељак.

 директор