Home / Обавештења / Спортске игре младих

Спортске игре младих

Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта у Европи чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. 15. маја 2019. године очи целог региона биће уперене у Град Нови Сад. Свечано отварање Спортских игара младих Србије 2019. године у Новом Саду планирано је на Тргу слободе у 10 часова.

И ученици наше школе ће присуствовати свечаном отварању Спортских игара младих. Ученици петог, шестог и седмог разреда 15. маја, у среду, треба да дођу у школу у 8: 15 одакле ће заједно са одељенским старешинама аутобусом који полази тачно у 8:30 испред школе на Футошком путу кренути до центра града.

Ученици осмог разреда и они ученици чији родитељи не потпишу сагласност за одлазак на Трг Републике у школу долазе у 8.00. За њих ће до 12:00 часова бити организоване спортске и друге активности у школи.

За ученике нижих разреда такође ће бити организоване спортске активности у школи (између две ватре, мали фудбал, шах и сл.). Сви ученици нижих разреда у школу долазе у 9:00 часова и њихове активности трају до 12:00.

Целодневна настава ради по нормалном распореду до 16.00. Препорука је да учитељи целодневне наставе тог дана појачају спортске активности.

Већ 23 године Игре се одржавају под слоганом „Живимо живот без дроге, јер дрога узима живот“, при чему се из нашег региона прва прикључила Хрватска, затим Босна и Херцеговина, да би 2014. године то учинила и Србија. У оквиру смотре основцима је омогућено бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина (мали, фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра „Између две ватре“, стони тенис, тенис, атлетика и шах).

Победници градских такмичења стичу право учешћа на државном такмичењу, а најуспешнији појединци и екипе одлазе на Велико међународно финално такмичење у Сплит и наградно летовање.

Сви заинтересовани ученици могу се самостално пријавити на такмичење из изабраног спорта. Пријаве су  ONLINE на адреси http://prijava.igremladih.org/srbija/ коју могу пронаћи на сајту школе.

Пријаве треба понети на дан такмичења јер без њих неће бити могуће учешће на такмичењу.

 

Нови Сад, 9. 5. 2019.                                                                       директор школе

                                                                                                              Игор Милићевић

Допис директорима

Распоред аутобуса

Сагласност

Такмичарски програм