Home / Обавештења / Понуде за дистрибуцију уџбеника за наредну школску годину

Понуде за дистрибуцију уџбеника за наредну школску годину

Поштовани родитељи

На линку који следи налазе се понуде за дистрибуцију уџбеника за наредну школску годину.

Линк: https://sintraapp.irisonline.rs/

Уколико желите да набавку уџбеника извршите преко школе молимо вас да поступите по упутствима из чланка.

Напомињемо да куповина тј. набавка уџбеника преко школе није обавезна већ родитељи до истих могу доћи на њима жељени начин.

НАПОМЕНА: За све ученике првих разреда у школској 2023/2024. години Министарство просвете, науке и технолошког развоја РС у сарадњи са градом Новим Садом – градском управом за образовање, обезбедиће бесплатне уџбенике.

МПНТР је обезбедило бесплатне уџбенике за ученике од 2. до 8. разреда чији родитељи остварују право на бесплатне уџбенике по неком од три остнова (примаоци новчане социјалне помоћи, уџбеници за треће и свако наредно дете у систему школовања, ученици који се школују по ИОП-у) . Уџбеници ће до почетка наредне школске године бити достављени школама и подељени деци. Бесплатним уџбеницима обухваћени су следећи предмети: српски језик (српски језик и књижевност), математика, свет око нас, природа и друштво, биологија, историја, географија, физика, хемија и први страни језик. Уџбеници за остале предмете не улазе у састав бесплатног комплета (музичко, ликовно, други страни језик, техника и технологија, информатика и рачунарство).

Упутство за попуњавање форме за поручивање уџбеника:

На формулару се уписују име и презиме ученика, име родитеља/старатеља, контакт телефон и имејл адреса, одабере се школа и разред за који се поручују уџбеници, упише одељење И пријаве се. Сва поља су обавезна и уколико неко поље није попуњено неће моћи да се пријаве.

Након пријаве прелази се на одабир уџбеника. У складу са разредом који је одабран излистају се сви уџбеници који су део комплета и количине су аутоматски подешене на 1 ком тако да ко поручује цео комплет само треба да потврди поруџбину на крају странице. Уколико се не поручује цео комплет количине се смањују или повећавају на – или + испред и иза броја 1. За сваки уџбеник који им није потребан смање количину на 0, или уколико поручују више примерака повећају на потребну количину и потврде поруџбину.

Након одабира уџбеника И потврде поруџбине инструкције за уплату и све потребне информације добијају на имејл адресу коју су унели приликом пријаве.

За сва додатна питања родитељи могу контактирати дистрибутера путем имејл адресе sintraizdavastvo@gmail.com или на број телефона 061/1933248 радним данима од 9-16 часова.

Управа школе