Home / Школска 2014/2015. година / ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА УЧЕСНИКА КОНКУРСА – „БИБЛИОТЕКА ПУНА КЊИГА, СЛОВА И МАШТЕ”

ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА УЧЕСНИКА КОНКУРСА – „БИБЛИОТЕКА ПУНА КЊИГА, СЛОВА И МАШТЕ”

Поводом обележавања 60 година од оснивања Дечјег одељења, Градскa библиотекa у Новом Саду и Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине расписaли су ликовни конкурс на тему Библиотека пуна књига, слова и маште.

У уторак, 24. марта, жири у саставу: мр Ева Феди, директорка Центра за ликовно васпитање и образовање деце и омладине Војводине, мр Гаља Сапожниченко, библиотекарка Градске библиотеке у Новом Саду, стручне сараднице за ликовно васпитање у ПУ „Радосно детињство” и академске графичарке и дизајнерке Викторија Чикош и Јелена Тишма, одабрао је радове који ће бити изложени и награђени. Укупно је прегледано 316 ликовних радова, пристиглих из 20 основних школа широм земље (Нови Сад, Београд, Књажевац, Куршумлија, Кисач, Вршац, Змајево, Сремска Каменица, Бач, Бегеч).

За излагање је одабран укупно 71 ликовни рад. Поред тога, пристигао је и известан број литерарних радова. Жири је доделио једну прву награду, две друге и три треће награде, као и једну посебну награду Центра за ликовно васпитање.

Свечано отварање изложбе је у просторијама Дечјег одељења Градске библиотеке у Новом Саду (Дунавска 1) у петак, 27. марта, са почетком у 17 часова.

Изложбу ће свечано отворити Вања Вученовић, члан Градског већа за културу, а отварању ће присуствовати чланице жирија, сарадници, деца и пријатељи Библиотеке и Дечјег одељења.

У музичком делу програма учествују: Вук Стојић, ученик 3. разреда ниже музичке школе „Исидор Бајић”, (гитара), Лана Божић, ученица 7. разреда ОШ „Никола Тесла” (флаута), и Милана Мијић, ученица 5. разреда ОШ „Никола Тесла” (обоа).