Teen Talk 2015

У Културном центру Новог Сада одржана је, прва по реду, конференција посвећена тинејџерима Teen Talk 2015 у организацији часописа БРАВО.

Teen Talk је конференција која се већ традиционално одржава у Дому Омладине Београда, а ове године  први пут у Новом Саду и Нишу.

На панелу Иноватори из школске клупе: Упознајемо се с достигнућима најталентованијих српских тинејџ научника учествовали су: Јована Кондић (иноваторка, Гимназија “Јован Јовановић Змај”, Нови Сад), Небојша Симић (криптограф, Електротехничка школа “Никола Тесла”, Београд), Александар Лугоња и Тимон Чикош (чланови роботичарске екипе “Електропионир” Електротехничка школа “Михајло Пупин”, Нови Сад), чланови секције роботике из Средње техничке школе у Сомбору, Јован Митић (екологXIII београдска гимназија), Јован Јовановић (физичар, XIII београдска гимназија). Модераторка: Марина Ћурчић (уредница портала bravo.rs)

Наравно били смо и  ми Теслин Ученички парламент – Ана, Николина, Алекса, Милош, Татјана, Дуња, Сава…

Научили смо много, створена су нова познаства, а најдрагоценија су искуства и знања старијих  тинејџера и вееелико задовољство дружења…погледајте фотографије…..

“Упознали смо  се са интернет звездама, причали о предностима и манама њиховог посла. Посебно ми се допао разговор са младим научницима и приказ њихових проналазака. Разговарали смо о њиховим непроспаваним ноћима, финасијским проблемима, мотивима .. Веома су занимљиви, паметни и креативни, жао ми је што вероватно неће остати у својој отаџбини Србији.” Сава Грујић

“ Упознали смо наше омиљене  српске јутјубере и младе  научнике, сликали се са нима и слушали њихова занимљива искуства и предавања. Било је фантастично ..” Николина Ђурић

http://www.bravo.rs/teentalk2015/