Home / Обавештења / Обавештење за родитеље будућих првака

Обавештење за родитеље будућих првака

МНПТР је омогућило исказивање интересовања за упис у основну школу, путем еУправа портала. С обзиром на то да је школа добила велики број молби од стране родитеља са подручје школе за упис у целодневну наставу и редовну наставу као и велики број молби родитеља изван подручја школе за упис, школа већ има сазнање о заинтересованости родитеља који су предали молбе.

Родитељи који су молбе за упис детета у први разред поднели школи не треба да исказују интересовање преко портала еУправа како се молбе не би дуплирале.

Сваког  од родитеља чија је адреса ван уписног подручја школе који су поднели молбе за упис школа ће обавестити да ли је иста одобрена најкасније до краја априла.  Уколико молба буде одобрена, школа ће родитеља обавестити о термину за тестирање.

Од 01.04.2024. почиње упис ученика у школу. Родитељи ученика који су пријављени на адреси која територијално припада подручју наше школе, а који нису подносили молбе за упис у целодневну наставу могу извршити пријаву за упис детета у редовну наставу доласком у школу или слањем поруке на мејл адресу школе osnikolate@gmail.com.

Порука треба да садржи следеће:

  • Име и презиме детета;
  • Адреса становања из личне карте родитеља/других законских заступника или пријаве пребивалишта за дете;
  • Контакт телефон родитеља/другог законског заступника;
  • ЈМБГ оба родитеља/другог законског заступника;
  • Адреса електронске поште;
  • ЈМБГ детета.

По добијеним подацима а почевши од 1. априла школа ће извршити електронски упис деце у први разред школске 2024/2025. године, а о термину за тестирање родитељи ће бити обавештени путем контакт телефона или мејла.

Приликом доласка на тестирање потребно је донети попуњен упитник и анкетни листић за изборне предмете који ће бити постављени на сајту школе до почетка уписа.

Молимо родитеље да и даље прате сајт школе (www.osnikolateslans.edu.rs), где ћемо  редовно постављати обавештења везана за упис.

Такође, молимо све родитеље чија адреса припада уписном подручју школе да што пре дођу и јаве се школи за упис своје деце у одељење редовне наставе.

Управа школе